27 oktober Bezoek Bierbrouwerij de Fontein

15-10-2019 11:20

Bezoek Bierbrouwerij de Fontein

 

Je kijkt naar buiten waar de bomen in feestelijke herfstkleuren je lachend aankijken. De wind heeft vrij spel en maakt draaikolken van de bladeren op straat. Hupsakee, warme jas, dikke sokken en wandelschoenen aan! Tijd om door en weer en wind naar buiten te gaan. Herfstbladeren knisperen onder je voeten terwijl je al keuvelend de pas versneld richting een warm proeflokaal in Stein waar de geur van bier (en limonade) je neus bereikt.

  

Altijd al eens willen weten hoe er van water, mout, hop en gist een overheerlijk biertje ontstaat? Daar hoef je absoluut niet voor naar België, maar kan ook gewoon bij Bierbrouwerij de Fontein in Stein, die sinds 2006 haar deuren opende. Op zondag 27 oktober 2019 13:00u staat er voor ons een bezoek aan de brouwerij op het programma waarbij er in een half uur stap voor stap alle facetten van het brouwproces worden uitgelegd, vanaf de groeiwijze van de ingrediënten tot aan het bier in de fles.

 

De rondleiding wordt afgesloten in het proeflokaal waar we gezamenlijk kunnen genieten van een proeverij van 4 lokale Fontein bieren (proefglazen). Het is uiteraard ook mogelijk om mee te proosten met een glaasje fris

 

We verzamelen om 11:30u bij het pleintje in de Oude Poort waar we gezamenlijk wandelend richting de Fontein vertrekken. Degene die niet mee willen/kunnen lopen, mogen rechtstreeks naar de Fontein gaan waar we elkaar iets voor 13u treffen. Na afloop gaan we weer gezamenlijk richting Urmond.

 

Voor leden is deelname aan deze middag gratis (inclusief brouwerij bezoek en proeverij). Van de niet-leden wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 10.- per persoon, te betalen op locatie.

 

Aanmelden is mogelijk t/m zondag 20 oktober 2019. Aanmelding kan per mail bij: 

Ramon Pikaart                Raadhuisstraat 23                ramonpikaart@hotmail.com